KOULUTTAJAT

Katja Alalauri

Ammatti: hammaslääkäri

Tutustuin eka kerran agilityyn kettuterrieri Koffen kanssa 90-luvulla. Lopullisesti hurahdin lajiin 2000-luvun alussa borderterrieri Milon kanssa. Elämäni koiran, kromfohrländer Kokon, kanssa olen saanut nauttia yhdessä tekemisestä useiden vuosien ajan agilityn parissa.

Laumaani kuuluu myös kromfohrländer Sisi, joka on vastoinkäymisten kautta opettanut nöyryyttä ja hyväksymään suunnittelemattomuutta. Nuorin laumani jäsen on mudi Nana, joka energisyydellään, suoruudellaan ja hektisyydellään haastaa koirankoulutustaitoni uudella tavalla. Nyt olen innostunut juoksukontakteista. Olen suorittanut koulutusohjaajakurssin

Saavutuksia:
10 vuotta SM-tasolla
B-maajaoukkueessa
Top Teamissa v. 2011-12
useita EO edustuksia
2 x yksilö SM-2.
joukkue SM-1, SM-2.
useita piirinmestaruuksia
2x joukkue EO-1

Pete Huotari

Ammatti: myyntineuvottelija

Olen harrastanut koirieni kanssa agilityä ja jonkin verran tokoa 20 vuoden ajan. Kouluttanut olen yli 15 vuotta omassa seurassani (BAT) ja muissa yhdistyksissä ympäri Suomea, mutta myös Ruotsissa, Tanskassa ja Puolassa.

Olen kouluttanut viisi koiraa Suomen kärkitasolle agilityssä. Vuonna 2011 voitimme bordercollie Megin kanssa Suomenmestaruuden. Maksien SM-joukkuemestaruuden olen voittanut kahdesti (viimeksi 2014), kerran minien joukkuekultaa sekä kerran medien joukkuepronssia. Olen edustanut Suomea maajoukkueessa kahdesti ja saavuttanut medien MM- ja PM-joukkuekultaa ja PM-yksilökultaa sekä minien MM-joukkuepronssia. Lisäksi olen ollut mukana EO-joukkueessa.

Kouluttajana pyrin ottamaan jokaisen koirakon yksilöllisesti huomioon ja löytämään sillä hetkellä parhaita mahdollisia ratkaisuja kullekin koirakolle.

Oili Huotari
Olen harrastanut ja kilpaillut tokossa jo 20 vuotta. Harrastuskavereina on ollut kolme borderterrieriä ja neljä bordercollieta. Nykyinen kisakoirani on iloinen ja vauhdikas neljävuotias Trix ja 1,5-vuotias Frii. Aiemman kisakoirieni Megin ja erityisesti Zipun kanssa olemme saavuttaneet paljon menestystä, ks alla. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat edelleen korkealla.
Olen vuosien varrella saanut erittäin hyvää koulutusta ja pyrin edelleen pitämään osaamiseni ajan tasalla. Pidän kouluttamisesta kovasti itsekin ja toivon, että pystyn auttamaan muita tokosta innostuneita eteenpäin. Kuulun SKL:n alaiseen tokon valmennusrenkaaseen ja olen myös tottelevaisuuskoulutusohjaaja.
Saavutuksia:
TVA (borderterrieri Topi sekä bordercolliet Meg ja Zip)
piirinmestaruuksia
Megin saavutukset:
SM-6, SM-8, SM-9
maajoukkue-edustus, joukkuemitalit
Zipun saavutukset:
2013: SM3, PM2 (Oslo)
2015: MM6 (Italia), PM2 (Tanska), SM3
2016: MM1 (Venäjä), PM3 (Suomi), SM2
2017: MM3 (Belgia), PM4 (Norja), SM3
2018: MM3 (Hollanti), SM-3
MM- ja PM-joukkuekultaa viitenä vuonna peräkkäin
Satu Laru

Ammatti: osastofarmaseutti

Olen aloittanut agilityn kääpiövillakoira Miinan kanssa v. -94, ensimmäiset viralliset kilpailut kisasimme vuonna -96. Toyvillakoira Maunon kanssa kilpailin vuosina 2001-08 miniluokassa. Arvokisatasolla  paras saavutukseni on SM-joukkue 5. Borderterrieri Maran kanssa olen kilpaillut vuosina 2003-08 mediluokassa arvokisatasolla. Tämän hetkisen kisakoirani Essun kanssa olen aloittanut kilpailemisen miniluokassa vuonna 2010. Kaikkien koirieni kanssa olen voittanut piirinmestaruusmitaleja yksilö- ja/tai joukkuekisassa. Borderterrieri Ypö on yhteisprojektina tyttäreni Wilman kanssa. Tämä koira on opettanut enemmän kuin edelliset koirat yhteensä koiran kouluttamisesta ja erityisesti koiralle sopivasta viretasosta.

Minulla on luottamustehtäviä sekä kennelpiirissä että seuratasolla, ja olen suorittanut agilityn koulutusohjaajakurssin. Minulla on koetoimitsijapätevyys agilityssä ja tokossa.

Pidän erityisesti nuorten ja aloittelevien koirien kouluttamisesta. Kun pohjatyön tekee hyvin, niin jatkossa niin paljon helpommalla.

Mari Rauhala Mari

Ammatti: sijoitusneuvoja

Olen aloittanut koiraharrastuksen v.1989, kun sain ensimmäisen oman koirani Sissin, joka oli rodultaan cavalier. Vuonna 2000 perheemme tuli ensimmäinen espanjanvesikoira Coco, ja sillä tiellä ollaan. Tällä hetkellä kotona pyörii neljä vesikoiraa, Pepsi, Viva, Wilma ja Fii. Näistä kolme on omia kasvatteja. Kisaan agilityssä äidin ja tyttären kanssa, Wilma medi 3 ja Fii medi 1. Molemmat kilpailevat vielä tokossakin. Harrastan myös vesipelastusta Fiin ja Vivan kanssa. Viva on suorittanut Soven (soveltuvuustestin) ja kilpailee vesipelastuksessa. Unohtamatta näyttelyitä, joissa kierretään silloin tällöin Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Toiveeni on kokeilla mahdollisimman monia lajeja koirillani, rikastuttaa omaa tietämystä ja osaamista sekä löytää meille se yhteinen laji. Kilpaileminen on mukavaa, mutta täytyy muistaa, ettei se sovi kaikille, eikä ole välttämätöntä. Monesti tapaa huippukoiria, jotka harrastavat ohjaajan kanssa vain omaksi ilokseen, mikä on aivan huippua. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja yhteistyön löytäminen.

Tällä hetkellä kouluttelen mm. näyttelyesiintymistä, vesipelastusta ja tokoa. Toimin useissa yhdistyksissä luottamustehtävissä.

Timo Rannikko / Kunnonkoiratimo

Koiraharrastus on vienyt kaiken vapaa-ajan yli 20 vuotta ja viimeiset 10 vuotta se on myös työllistänyt minut. Kilpailukokemusta on agilitysta kaikista säkäluokista, tokosta ja kolmesta eri palveluskoiralajista. Valmistuin Suomen agilityliiton ensimmäiseltä kurssilta tason 2 valmentajaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilma LaruWima kuva

Olen opiskellut Pohjois-Savo Opiston eläintenkouluttajalinjalla ja olen näyttötutkintoa vailla pätevä eläintenkouluttaja. Koulutusmenetelmäni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen, ja käytän naksutinta aktiivisesti koulutuksen yhteydessä. Olen kouluttanut koirien lisäksi mm. kanoja, hevosia, alpakoita, lampaita ja nautoja. Hajutyöskentelyopiskelu kuului opiston opintosuunnitelmaan. Opiskelun aikana toimin diabeteskoirien ja kanakurssien apukouluttajana.
Borderterrieri Ypö vietti kanssani vuoden opistolla ja toimi koekoiranani. Harrastan myös Ypön kanssa agilitya, temppuilua ja hajuetsintää.